Stramme streger

Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme, Gentagelse, linje, rytme. Jeg gentager: gentagelse, linje rytme, gentagelse, linje, rytme

stilhed

streg.jpg

No mans land

RITES DE PASSAGE SERIEN

I et menneskeliv møder vi mange overgange; nogle store og skelsættende, andre knapt behørige, som næsten ikke mærkes. De skelsættende overgange, dem der sætter individet i en ny kontekst i l livet, er dem, der fabuleres over i billedserien, "Rite de passage - no mans land"

Den franske antropolog, Arnold Van Gennep, arbejdede med en teori, der formulerede, at store overgange i livet, ofte førte individet ind i tre faser, som i sidste ende ville føre til store livsændringer og livsopfattelser. De tre faser er: udskillelsesfasen, liminalfasen og Inkorporationsfasen

I den miderste fase, liminale fase, er individet i et "No mans land" - ubeskyttet, sårbar, kastet over bord i et oprørt hav, altså fjernet fra det kendte og det trygge og placeret i et intetsted, mellem noget kendt og noget kommende. Altså et no mans land!

Mine billeder i serien bevæger sig i det felt, den liminale fase. Billederne er tilstande af stilhed i kaos, af genskabelse af system, som et behov for at kunne navigere i det kaos, som er kendetegnende i no mans land. Værkerne er en følelse af ro og struktur, en insisteren på kontrol.

 

Dyed linnen canvas and crayon, 100*100  Title: No mans land I                            Price: 6000,- dk/800 eur.

Dyed linnen canvas and crayon, 100*100  Title: No mans land I                            Price: 6000,- dk/800 eur.

Livet er en labyrint

Omveje, blindveje, afveje

En labyrint er et uigennemskueligt system af gange, hvor det som regel kun er én bestemt rute igennem gangene, der fører til målet. Ser man labyrinten, vejen,  ovenfra, kan man sagtens se, hvilken rute man skal vælge. Men når man befinder sig inde i labyrinten, forsvinder overblikket og man forsøger sig frem på må og få. Tråden i hånden, den røde tråd, holder jeg krampagtigt i mine hænder. Jeg frygter, at hvis jeg først slipper den, mister jeg muligheden for at finde tilbage igen.

 

Red thread.jpg

At fastholde en farve

Solmættet og dæmpet, støvet og skallet. Under himlen hænger tekstilerne flagrende i smalle gyder. Lette i vinden. Stribede og grønne, lyseblå med tern, lyst lingeri med blonder og bånd. Karminrøde duge og neonfarvede sokker.  Et flænset stykke stof flagrer forvildet i vinden og slipper sit eneste tag på snoren. 

Mens regnen slører ruderne genkalder jeg farverne fra Barcelona og tvinger dem frem på paletten. Fastholder, foreviger.......

Work in progress

Monoprinting and dirty fingers

Preparing for "Åbne Atelierdøre" while the blackbird at the fence is welcoming the soft night in may.

Åbne atelierdøre i Silkeborg

http://aabneatelierdoere-silkeborg.dk/katalog/2017/susanne-helgesen/

Til august deltager jeg for første gang i Åbne Atelierdøre i Silkeborg. Sammen med Janis L. Frankø har vi lånt de skønne lokaler på Det Grafiske Værksted i Skolegade, og da vi begge holder uendelig meget af kølig rosé, har vi tænkt os at have en hel del klar, så vi kan byde på et glas....eller to, mens sensommeren stille lukker og slukker. Det foregår sidst i august og jeg arbejder på højtryk for at præsentere noget nyt.

Withered

Jeg tiltrækkes af det, der forsvinder. Nedbrydelsen. Nedtoningen. Hvor stille er ikke en blomst, der næsten ikke er? Stivnet i en falmet farve. 

Read More

I recall the mornings

The blossom that opens in the morning is scattered by the evening breeze