Studiestill og tuschstreger

 

About

Susanne Helgesen er løbende uddannet som billedkunstner ved Aarhus Kunstakademi indenfor maleri og tegning ved Inge-Lise Ravn og Hanne Munk samt collage og rumlige billeder ved billedkunstner Charlotte Trane. Har derudover modtaget tegne - og grafikundervisning på Den Frie Kunstskole i Odense og er uddannet underviser indenfor billedkunst, dansk og biologi fra Odense Lærerseminarium. Susanne Helgesen har fungeret som kunstunderviser på Brøruphus Efterskole i 20 år, og sideløbende udstillet på flere solo -og gruppeudstillinger med grafik, tegning og maleri.

 

Statements:

Spændinger mellem de modsatrettede kræfter i naturen og i mennesket udforskes med streg, farve og flade. Spændingen mellem tyngde/lethed, tomt/fyldt, nærvær/fravær, stramhed/slaphed nu/dengang, erindring/glemsel undersøges ud fra tanker om livets forgængelighed, de menneskelige relationer og naturens diversitet. 

De kontrastfyldte settings formuleres i et forenklet billedunivers, hvor stregen ofte står som en vibrerende enkel kontur, intens, og ofte alene, på en bar eller gennemarbejdet koloristisk baggrund.